Osteopatia ja hoitomuodot

Osteopatia

Osteopatia on pääosin kehon nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisten- ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa. Hoitomuodot perustuvat suurelta osin nivelten manipulaatiotekniikoihin, artikulaatiotekniikoihin, pehmytkudoskäsittelyihin, venytysmenetelmiin sekä potilaiden aktiiviseen itsehoitoon. Osteopatia tarjoaa todistetusti tehokkaan avun moniin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin.

Manipulaatiohoito

Manipulaatiohoidolla pyritään palauttamaan liikerajoitteisen nivelen liikkuvuus sekä lievittämään sen aiheuttamaa kiputilaa. Manipulaatiossa nivel viedään passiivisesti ääriasentoon jolloin siihen kohdistuu epäsuora voimaimpulssi, joka laukaisee nivelen lukkotilan. Hoito on täysin turvallinen ja toteutetaan tarkan tutkimuksen jälkeen.

Artikulaatiohoito

Artikulaatiohoidossa nivel viedään ääriasentoon ilman voimaimpulssia. Hoidossa pyritään parantamaan nivelen liikkuvuutta venyttämällä niveltä ympäröiviä lihaksia ja nivelkapselia.

Pehmytkudoskäsittelyt

Lihaksiin kohdistuvilla pehmytkudoskäsittelyillä pyritään parantamaan lihasten aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Käsittelyt suoritetaan erilaisilla hieronta- ja painallustekniikoilla.

Tärkeä osa onnistunutta osteopatiahoitoa ovat myös asiakkaan itsensä suorittamat aktiiviset harjoitteet. Osteopaatti neuvoo kullekin asiakkaalle sopivat yksilölliset harjoitteet, jotka nopeuttavat ongelma-alueen parantumista.

» Osteopatian historia

Osteopaatti Heidi Ruuskanen Tmi

Keskuskuja 3
14200 Turenki
Sijainti kartalla

040 773 8097
osteopaattiheidi@gmail.com

Ota yhteyttä